Αρχική

Καταγγελία συμβάντος 3.5.2008   Εκτύπωση  Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Αξιολόγηση χρήστη:starstarstarstarstar / 5
Λιγότερο Περισσότερο

Δυσάρεστη συνέχεια

 

Καταγγελία  συμβάντος

 

 

 

 

Κατόρθωμα αγνώστου; (αγνώστων;) στα Γιαννιτσά, σε βάρος των καθολικών μοναζουσών, οι οποίες διαβιούν στην πόλη μας! ΄Εχουμε ξαναγράψει στην ιστοσελίδα μας  ( βλ. Γραπτό  της 28ης Μαΐου 2004 στην Επικαιρότητα του www.elcathex.com/eke )  για άλλη ταλαιπωρία  των  Μικρών Αδελφών του Ιησού. Αυτό είναι το όνομα της Παγκόσμιας Αδελφότητάς τους.

Ο ίδιος πάλι ιερεύς, περί ου λόγος, προέβη σε αναβαπτισμό καθολικού νέου!!! ( βλ. Γραπτό της10ης  Απριλίου 2008). 

Και πριν περίπου ενάμισυ έτος, όταν οι καθολικές μοναχές χρειάσθηκε να μετακομίσουν, ακούσθηκε  ότι προτρέπονταν οι ένοικοι να  συλλέξουν υπογραφές για να μη γίνουν δεκτές στη νέα τους κατοικία!!

Γεγονότα μεμονωμένα;  Δεν  φαίνεται να είναι έτσι τα πράγματα…Παρά τις Άγιες αυτές  ημέρες, νέο κρούσμα  προσετέθη στην αλυσίδα. Τελευταίο;                          

 

Ποίο είναι το καινούργιο γεγονός;

Η απάντηση είναι …ανορθόδοξη:

Άγνωστος ( ή άγνωστοι, με ή χωρίς ηθικούς αυτουργούς) έδρασαν σε βάρος και πάλι των Μικρών Αδελφών του Ιησού.

Εν ώρα του εκκλησιασμού των Μικρών Αδελφών του Ιησού, αφαιρέθηκε η ταυτότητα- πλακίδιο που υπήρχε πάνω από το κουδούνι του διαμερίσματός τους. (Πάλι καλά, διότι ο δράστης θα μπορούσε το ίδιο αποφασισμένα να είχε κάνει βαρύτερη επιλογή, ή, να του είχε προταθή κάτι χειρότερο…).

 Ωσάν να μη έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να δηλώνουν ποίες είναι! Ωσάν να διώκονται γι αυτό που είναι.! Και πάντως δεν πρόκειται για ενέργεια παιδιών. Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να αποκολλήσουν την μικρή  μπρούτζινη ταυτότητα του κουδουνιού…Η αφαίρεση έγινε με κατσαβίδι και με αρκετή  δόση μυϊκής δυνάμεως…

 

Τι να υποστηρίξουμε;

Σοβαροφανές  ή αληθοφανές τούτο;

Παραμύθι ή γεγονός;

Επιπόλαιη ενέργεια ή  επικίνδυνη  προτροπή - σε βάρος των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου: να είναι αυτός που θέλει να είναι, να έχει και να προβάλλει ανεμπόδιστα την ταυτότητά του, να τον δέχονται οι άλλοι όπως αυτός θέλει να είναι, να αισθάνεται ίσος με τους άλλους παρά τη διαφορετικότητα του, να γίνεται σεβαστό το άσυλο του σπιτιού του, να μη φοβάται ότι μετά την αφαίρεση του πλακιδίου της ταυτότητάς του αύριο θα αφαιρεθή… η πόρτα του, ή να αισθάνεται ανασφαλής  στο άσυλό του. Η  ιδιότητά του ως μέλους της Καθολικής Εκκλησίας να είναι σεβαστή, όπως σεβαστή μέχρι απίστευτης ευαισθησίας τυγχάνουν τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις χώρες της Δύσεως.

 

Και τίθεται το ερώτημα! .

Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή για εξελισσόμενες παρενοχλήσεις;…  Φθάσαμε στο σημείο να θέτουμε  και αυτό το ερώτημα, στο Σωτήριο Έτος  2008….

 

Σήμερα, με πόνο ψυχής, με οδύνη,  καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές.τουλάχιστον ως μη ευαγγελικές.  Οι όποιοι  πρωταγωνιστές των συμβάντων αυτών- εκτελεστές και ηθικοί αυτουργοί- ας αναλογισθούν το κακό που μπορούν να προκαλέσουν στη φιλήσυχη πόλη μας. Εξελισσόμενες πράξεις έμπρακτης αγάπης έχουμε ανάγκη. Φθάνει με τα μαύρα  χρονικά  των καθημερινών Δελτίων Ειδήσεων. Ας πρωταγωνιστήσουμε όλοι σε συμφιλιωτικές ενέργειες. Αυτές είναι πιο απαραίτητες. Αυτές αρμόζουν στην Εικόνα του πολιτισμένου ανθρώπου. Οι άλλες  εμπίπτουν ενδεχομένως στην αρμοδιότητα των περί τα ποινικά ασχολουμένων!!! 

 

Προκειμένου, λοιπόν, να περισωθούν τα αγαθά αυτά,

Προκειμένου να θεωρηθή ως μεμονωμένο γεγονός η συμπεριφορά αυτή ,

Προκειμένου να μη κλιμακωθούν προς τα χείρω οι περίεργες αυτές ενέργειες,   υπονομευτικές της κατά Χριστόν Αγάπης,

ο εφημέριος μαζί με την ηγουμένη των Μικρών Αδελφών του Ιησού καταγγέλλουν τα συμβάντα αυτά στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλεώς μας..

 

Είναι θέμα αρχής,  Και όχι βέβαια ζήτημα απώλειας της αναρτημένης πινακίδας- ταυτότητας στην  πόρτα τους.

Είναι θέμα αρχής. Κάθε άνθρωπος να γίνεται αποδεκτός όπως αυτός θέλει να είναι, παρά την διαφορετικότητά του.

Είναι θέμα αρχής. Η θρησκευτική διάκριση είναι χειρίστου είδους ρατσισμός.

Ο Θεός δεν πρέπει να εντάσσεται στα ευτελή κριτήρια της συμπεριφοράς μας. 

 

Ορθόδοξοι και Καθολικοί ας επιδείξουμε  την ορθοπραξία μας. Για χάρη του  κόσμου. Προς δόξαν Θεού. Ας μη ταπεινώνουμε την ελληνική  εικόνα μας. Ας μη ταπεινώνουμε τις Εκκλησίες μας.

Και πάντως, να μη αλλοιωθή το κλίμα του αμοιβαίου σεβασμού και ευαγγελικής αγάπης που εμπνέει τους καλούς καγαθούς δημότες της πόλεώς μας.